Äntligen har jag hittat balkongmöbler som får plats på min balkong

Letar du efter möbler till balkong? Det är inte så lätt om man har en liten uteplats. Jag letade länge men till slut hittade jag ett cafe set som är snyggt och tar liten plats. Dessutom ger det en härlig medelhavskänsla och tillsammans med några krukor med basilika, oregano och timjan förstärks det intrycket. Jag kommer att spendera mycket tid på balkongen i sommar. Det är så skönt att kunna ta sitt morgonkaffe där eller slappna av med en god bok. Det viktigaste för mig var att hitta möbler som fick plats på balkongen och som lämnade lite utrymme till några blomkrukor och ljuslyktor. Bra kvalitet och lättskötta möbler var också ett krav från min sida.

Hur inreder man bäst en liten balkong?

Trots att min balkong är liten vill jag skapa en oas där jag kan sitta skönt och njuta. När det gäller balkongmöbler till små balkonger är det bra att man funderar på vilken funktion man vill att möblerna ska ha. Jag valde mellan ett set i aluminium som tar liten plats och ger en härlig fransk cafékänsla eller ett cafe set som var lite större med mjuka härliga dynor i sköna fåtöljer. Det blev de lite större fåtöljerna. Man kan slappna av ordentligt i dem men man sitter också skönt i dem om man vill äta sin lunch eller bjuda på fika på balkongen.

  • Sköna att sitta i
  • Möbeln ska vara lättskött
  • Bra kvalitet, möbeln ska hålla många år
  • Rejäl och stadig
  • Den ska vara snygg att se på

Det går att skapa en härlig oas på balkongen även om den är liten. Med balkongmöbler som håller för de krav man har kan man njuta av balkongen från vår till höst. Det gäller att tänka efter vad man prioriterar innan man väljer möbel. Vill du ha plats för att bjuda någon på fika eller lunch eller ska det vara din egna privata vrå? Med ett lämpligt cafe set behöver du faktiskt inte välja bort varken det ena eller det andra.