Bra matgrupp som utemöbel

Idag har jag beställt hem nya utemöbler som jag varit på jakt efter ett tag. Det finns så många att välja mellan där ute att jag har haft svårt att bestämma mig. Jag är väldigt noga och har en hög med kriterier som måste uppfyllas och nu hittade jag äntligen världens snyggaste trädgårdsmöbler. Först och främst ville jag ha en matgrupp som både är skön att sitta i och som samtidigt fungerar som ett matbord och stolar ska. Med det menas att jag inte behöver sitta som en ostbåge, eller att armarna ska vara tre meter långa för att kunna avnjuta en härlig måltid utomhus.

Kriterier för en bra matgrupp

Det här är mina kriterier på hur bra Bra Sommarmöbler bör vara. Först och främst så måste matgruppen vara snygg och skön. Jag är personligen inte så förtjust i det som ser ”plastigt” ut utan föredrar konstrotting eller trä. Sedan måste de vara lätta att förvara under vintern eftersom mina förvaringsmöjligheter är begränsade. De ska alltså helst kunna fällas ihop eller kunna stå ute under ett möbelskydd när de inte används. En annan viktig sak är att de är lätta att rengöra. Pollen som landar på trädgårdsmöblerna är lätt att få bort men det lämnas rester efter måltider och andra saker som inte är lika lättfixade.

  • Lätta att förvara
  • Lätta att rengöra
  • Tål väder och vind
  • Stabila möbler som inte vickar
  • Snygga och sköna

En bra utomhusgrupp håller i många år om man sköter den på rätt sätt. Därför läser jag skötselrådet hur möblerna ska tas om hand, innan köpet. Jag vill ha lättskötta möbler så jag inte behöver olja in dem två gånger per säsong. Mycket möbler för pengarna men så lite jobb som möjligt, det är min melodi. Den svenska våren och sommaren är så kort då vill jag bara njuta. Håller ni med om mina kriterier, eller har jag missat någon detalj när det gäller att hitta bra utemöbler?