Perfekt fönster i fint trä som också kunde måttbeställas

Jag äger ett äldre hus med lite udda mått på fönstren så jag är tvungen att måttbeställa dem, speciellt om de ska passa utan att jag behöver ändra på huset. Och dessutom vill jag behålla den gamla stilen med många mindre rutor och spröjs, det skulle se hemskt ut om jag satte in moderna fönster! Eftersom jag tycker att det syns om jag sätter in fönster i ett annat material än furuvirke så blir det träfönster i gammaldags stil trots att jag vet att jag kommer behöva underhålla dem regelbundet. Men det är det värt!

Så det blir träfönster i äkta furu 🙂

Har man som jag ett äldre hus så är det klokt att sätta in träfönster och inte bara för att behålla den stilen utan också för att trä är ett levande material som då kommer röra sig med huset. Jag tror på att använda traditionellt material även om det kanske är billigare med de moderna alternativ som blir allt vanligare. Det finns en charm i att ta hand om sitt hus precis som man gjort i alla tider! Jag tycker om att pyssla och det är mysigt att hålla på hemma så för mig är det bara roligt att veta att jag använder naturligt material som kommer från våra skogar.

  • Du kan byta färg själv
  • Du bevarar en tradition
  • Håller för alltid om du vårdar dem

Jag blev så glad när jag upptäckte att jag kan beställa nya fönster i ett fint träslag i exakt de mått jag vill ha dem. Varför kompromissa med kvalitén när jag vet att ett träfönster håller för evigt om jag tar hand om det? Det är ju också en bra känsla att veta att jag kan byta färg på mina fönster bara genom att måla om dem, det är inte alls svårt! Och det är nog lite av charmen med att vara husägare, att man får pyssla lite 🙂