Golvläggning i offentliga miljöer

Ett golv i en offentlig miljö utsätts ofta för mycket hård belastning och så är också fallet på vårt sjukhus. När vårt gamla golv blev utslitet tog vi kontakt med en golvläggare som tipsade om hårdplastbeläggningar och epoxigolv. Vi fick rådet att lägga ett av dessa och vi har nog aldrig varit nöjdare med våra golv innan. Nu tål de både tung belastning, spill och mycket annat. Dessutom är de otroligt lätta att hålla rena.

Vad är fördelarna med golvet?

Vi upplevde för det första att vi fick ett fogfritt golv. Det finns alltså ingenstans sängar, maskiner eller liknande kan fastna. Dessutom kan inte skräp fastna i några fogar. Sedan märkte vi att golvet inte tar åt sig lika lätt. Om man spiller på det kan spillet enkelt torkas upp, och även om man inte hinner städa direkt är risken för fläckar minimal.

  • Golvet kan enkelt sopas av
  • Repas inte av stolar eller liknande
  • Tål hög belastning

Om du har ansvaret för golvet i en offentlig miljö kan det definitivt vara värt att sätta sig in i vilka alternativ som finns när det är dags att byta golv. Golvet måste tåla belastning och vara lätt att sköta om. Epoxigolv kan vara ett mycket bra alternativ till ivanlig målarfärg eller liknande.